Skip to content

Pyhäjoen kirjasto

Pyhäjoen kirjaston kuulumisia

Saksalainen Rainer Werner Fassbinder (1945 – 1982) ehti kiistellyn lyhyen elämänsä aikana ohjata nelisenkymmentä elokuvaa sekä 15-tuntisen televisiosarjan Berlin Alexanderplatz.

Pelko jäytää sielua (Angst essen Seele auf) on vuodelta 1974. Hätkähdyttävä elokuva kertoo eleettömin keinoin vanhemmasta leskirouvasta Emmistä, joka rakastuu itseään parikymmentä vuotta nuorempaan marokkolaiseen siirtotyöläiseen Aliin. Arabeja pidetään hädin tuskin eläimiä parempina ja Emmin sukulaiset ja ystävät katsovat naisen seonneen. Kun naapurit ja työkaveritkin alkavat hyljeksiä Emmiä, rakastuneet ovat yksin maailmassa ja saavat turvaa vain toisistaan.

Elokuva on moniulotteinen kertomus rakkaudesta ja suvaitsevaisuudesta. Tämä kohtaus kertoo jotain oleellista elokuvan tunnelmasta.

Pelko jäytää sielua esitetään kirjaston näyttelytilassa perjantaina 27.4. klo 18. Elokuva kestää noin 90 minuuttia ja on kielletty alle 18–vuotiailta. Näytös on ilmainen. Elokuvakerhoon ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, riittää että saapuu paikalle.  Leffan voi näytöksen jälkeen lainata myös kotiin.

Advertisement

Avainsanat: , , ,

%d bloggaajaa tykkää tästä: